Intre nebunie si prostie

Vroiam sa scriu despre asta de saptamana trecuta, dar am tot uitat.

Cum ajung acasa dau drumul la TV si o las pe tanti Esca sa povesteasca ea verzi si uscate. La un moment dat aud: trupul unei femei a fost gasit fara cap, brate si picioare. Ridic privirea sa vad in ce tara civilizata s-a intamplat grozavia. Cand colo, un nenea cioban povestea cum a zarit el cadavrul in apa si, impreuna cu o tanti, l-au tras la mal.

Adica se intampla in Romania. Nu stiu, dar eu astfel de scenarii n-am vazut decat in Criminal Minds. Stiam ca americanii sunt mai dezaxati si nu ma gandeam ca se poate intampla si la noi. Noi avem de-astea mai basic cum s-ar zice: ea ii crapa capul cu toporul ca i-a baut jumatea de tuica, el o bate de-o omoara ca a iesit fara batic din casa si s-a uitat Gheorghe cam lung dupa ea…. Nu credeam ca dezaxatul roman e atat de evoluat ca sa cioparteasca un cadavru…

Pana una alta au gasit criminalul si majoritatea partilor componente ale victimei.

Problema mea este alta. Cine e mai vinovat?

Criminalul, victima sau statul?

Criminalul e condamnabil (pe viata!!!) pentru abominatia facuta. Ca nu e intreg la minte cred ca se intelege din prima.

Victima. Poate o sa-mi sara lumea in cap cu “vai, dar cum sa zici asa de sarmana femeie??”, dar nu inteleg si nu voi intelege niciodata femeile care fac autostopul. Indiferent ca e ziua sau noaptea. Noaptea cu atat mai mult. Nu stiu cum sa zic, dar parca si-o cauta. Eu inteleg ca saraca si-a gasit de munca la 20 km de casa si ca la ora 22.00 nu mai trece nici rata, nici maxi-taxi sau ce o mai fi. Dar sa te urci in masina cu un strain???? Mi se pare un gest total iresponsabil. Ca isi suna iubitul in fiecare seara sa-i spuna ca a plecat si sa o astepte nu stiu unde, uite unde a ajuns! Din cate am inteles lucra la o brutarie. Brutaria aia in mod sigur avea macar o masina. Un patron intreg la minte nu si-ar lasa angajatele sa se duca acasa noaptea cu te miri cine. Cred ca nu ar falimentat daca le-ar fi pus la dispozitie masina 1 ora sa le duca acasa pe cele care nu erau din localitate.

Statul. Ei aici am putea vorbi o saptamana. Monstrul era prospat iesit din inchisoare. Cum a ajuns acolo? A violat si a mutilat o femeie. Cum a iesit de acolo? PENTRU BUNA PURTARE! Cum mama ma-sii sa eliberezi un violator pentru buna purtare? Daca ma intrebati pe mine, criminalii, pedofilii si violatorii nu ar trebui eliberati. NICIODATA! Ba mai mult. I-as baga pe toti la un loc si le-as da foc. Dar nu. Ei sunt cazati si intretinuti cu 2500 de lei pe luna si daca sunt baieti cuminti si papa tot din farfurie li se da drumul mai devreme!

Dar pana una-alta. Traim intr-o tara condusa se retardati, unde monstrii umbla liberi pe strada, iar victimele habar n-au cum sa-si asigure minumul de protectie.

Toate cele bune dragilor!

Advertisements
This entry was posted in Random stuff. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s