Bucatica cu bucatica

In orice parte te-ai uita astazi nu poti citi decat o stire: Angelina Jolie si-a facut dubla mastectomie. Si nu ca ar fi fost bolnava ci doar ca este purtatoare a genei care poate declansa cancerul de san si cel ovarian.

Si nu se putea altfel decat ca toata lumea sa inceapa sa comenteze. Iar parerile sunt intotdeauna impartite.

Am sa va spun parerea mea PUR personala: daca as avea miile de euro necesari investigatiilor, as face toate testele genetice care detecteaza genele posibil cauzatoare de diverse tipuri de cancer. Si mai mult decat atat, daca ar depista gena cauzatoare a cancerului de san si ovarian as scoate tot.

Din pacate, din cate stiu eu, aceasta nu este o operatie pentru care poti opta in Romania. Dar in statele occidentale femeile trecute de 35 de ani, care au nascut cati copii au crezut ele de cuviinta, opteaza pentru mastectomie si histerectomie. Si le-as spune BRAVO LOR!

Mi se pare un gest de respect atat fata de tine cat si fata de cei apropiati. Nu i-as pune niciodata pe cei dragi sa treaca prin chinul de a ma vedea macinata de o boala necrutatoare. Iar cei care au avut persoane dragi in aceasta situatie stiu exact despre ce vorbesc.

O cunostinta m-a intrebat ce facem cu celelalte organe. Taiem cate o bucatica? Hai sa nu incurcam borcanele! Sunt organe fara de care se poate trai foarte bine si restul organelor. Insa fara sani, ovare+ uter si testicule se poate trai pana la adanci batraneti. De asemenea se poate trai si fara splina, fara un plaman, fara stomac, dar niciun medic din lume nu ti le va scoate preventiv!

Din pacate romanca de rand nu e interesata de preventie nici in cele mai incipiente cazuri. Sunt zeci de mii de romance care nu au fost in viata lor la un consult ginecologic, care cred ca Papanicolau e vreun Pontif, iar pentru care cancerul e pedeapsa de la Dumnezeu.

Si, asa cum discutam cu colegii mei, consider ca daca nu ne calca vreun tren sau nu ne cade vreun meteorit in cap, cancerul este boala care ne va decima pe toti.

Sanatate multa dragii mei!

Advertisements
This entry was posted in Ina's tangled mind. Bookmark the permalink.

One Response to Bucatica cu bucatica

  1. Dana says:

    De acord cu tine! Asa as face si eu. Insa nu am miile de euro …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s