Pavilionul Placerilor

2175

Mi-am cumparat cartea asta acum 2 ani la un targ de carte. Probabil ca citisem cateva recenzii pozitive atunci asa ca m-am gandit sa o iau acasa. Ajunsa acasa, a intrat direct in biblioteca si a ramas acolo pana cum 3 saptamani. Cand mi-am facut curaj sa ma apuc de ea (are peste 600 de pagini si jumatate de kilogram 🙂 ).

Este povestea (fictiva) a uneia dintre ultimele curtezane adevarate ale Chinei. Povestea este foarte bine documentata, iar istoria curtezanelor chineze este intr-adevar interesanta, insa dupa ce ai citit “Memoriile unei gheise” restul cartilor de acest gen par niste copii ieftine.

Pe scurt: Xiang Xiang ajunge la 13 ani intr-una dintre cele mai luxoase case de toleranta din Shanghai. Daca la inceput este incantata de toata atentia si educatia care i se ofera, afla in scurt timp si motivul: pentru a deveni o prostituata de lux. Singurul gand care o tine tare in aceasta situatie: sa-si gaseasca mama calugarita si sa sa-si razbune tatal executat pentru o crima pe care nu a comis-o (nu vi se pare ca suna a cliseu???).

Pe parcursul vietii in Pavilionul Florii de Piersic (bordelul) intalneste tot de felul de persoane care ii vor marca existenta ajungand sa traiasca pana la venerabila varsta de 98 de ani (poate chiar mai mult, dar la 98 se termina povestea).

Este o carte care se citeste foarte usor in ciuda dimensiunii sale, iar povestea este foarte cursiva.

Daca ar fi sa-i dau o nota? Un 7 cu indulgenta 🙂

Spor la citit dragilor.

Advertisements
This entry was posted in Reading list. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s