Craciunul napastuitilor

original

Vine Craciunul cu pasi repezi rataciti prin zapada. Ne facem liste de cumparaturi, de cadouri, de locuri in care vom merge in vacanta prelungita. Dam cu banul daca sa facem Craciunul cu parintii sau cu prietenii. Alora mici ce le luam? Dar alora mari?

Taiem zilele din calendar si chicotim ca niste copii cand vedem cat de putin a ramas.

Dar cati dintre noi se gandesc oare ca altii nu-si pot face planurile noastre. “Grijile” pe care noi le avem sunt vise pentru ei. Pentru multi dintre ei cea mai mare dorinta este sa nu faca Craciunul, si anul acesta, tot in frig si intuneric.

Pentru ca da, sunt copii care nu-si doresc o ciocolata sau o jucarie, ci doar o patura calduroasa, iar cei cu adevarat “indrazneti” o mana de lemne sa le bage in soba.

Sunt oameni pentru care Craciunul nu este o sarbatoare, ci doar o alta zi din calendar. Pentru ca este doar o noua zi in care se lupta cu frigul, foamea sau boala.

Sunt oameni pe care viata i-a pus atat de rau la pamant incat nu mai au nici forta sa viseze.

De aceea am o mare rugaminte pentru voi. Sunt sute de cazuri umanitare. Le vedem cu totii la TV, in ziare sau in retelele de socializare. Faceti un bine! Nici eu si nici ei, cei care nu au, nu va cerem mult! Nu va cere nimeni milioane cotizatie. Suntem NOI milioane care putem ajuta cu un minim de efort, si fizic si financiar.

Cei care aveti copii: cu siguranta aveti jucarii pe care cei mici le-au aruncat intr-un colt si au uitat de ele. Faceti un pachet si trimiteti-le catre cei care impart de ani de zile o papusa zdrentuita cu fratii mai mici. Sigur aveti hainute care copiilor vostri le-au ramas mici. Faceti-le pachet si trimiteti-le care cei care nu au ce imbraca iarna asta.

Cumparati un kilogram de portocale. Sunt copii care nu au vazut niciodata cate portocale sunt intr-un kilogram. S-au bucurat insa din toata inima cand au primit macar una. Cat costa o ciocolata? 2 lei. Dar un pachet de tigari? Cu banii pe care ii dati pe un pachet puteti cumpara 6 ciocolate. Pentru un copil sarman 6 ciocolate insemna o adevarata comoara!

Pentru mine sprirtul Craciunului il reprezinta iubirea si generozitatea. Si spiritul omeniei la fel.

Fiti oameni!

Ajutati!

Advertisements
This entry was posted in Random stuff. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s